2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederek turnuvaya etkileyici bir başlangıç yaptı. Maç, İsveç'in baskılı oyunu ve Tunus'un savunmadaki zaaflarıyla 90 dakika boyunca tek taraflı geçti. İsveç, ilk yarıda bulduğu 3 golle farkı erken açtı ve ikinci yarıda da üstünlüğünü koruyarak sahadan galibiyetle ayrıldı.
İsveç'in Yıldızları Parladı
Karşılaşmanın 12. dakikasında İsveç adına Alexander Isak fileleri havalandırdı. 28. dakikada Dejan Kulusevski'nin asistinde Emil Forsberg farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son dakikalarında Isak bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı. Tunus'un tek golü 54. dakikada Wahbi Khazri'den geldi ancak İsveç, 67. dakikada Victor Lindelöf ve 81. dakikada Anthony Elanga ile farkı 5'e çıkardı. Tunus savunması, özellikle kanat ataklarında zorlandı.
Grubun Kaderini Değiştirecek Maç
F Grubu'nun diğer maçında Portekiz ve Fas'ın karşılaşacağı düşünüldüğünde, İsveç'in bu galibiyeti gruptan çıkma yolunda büyük avantaj sağladı. İsveç Teknik Direktörü Janne Andersson, maç sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının mükemmel bir performans sergilediğini ve takımın hedeflerine odaklandığını belirtti. Tunus cephesinde ise hayal kırıklığı hakim. Tunus Teknik Direktörü Jalel Kadri, "İlk yarıda çok kötüydük, ikinci yarıda toparlanmaya çalışsak da yeterli olmadı" dedi.
İsveç, turnuvanın favorileri arasında gösterilmezken, bu performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle genç oyuncuları Elanga ve Isak'ın uyumu, İsveç hücum hattını tehlikeli kılıyor. Tunus ise savunma kurgusunu yeniden gözden geçirmek zorunda. Gruptan çıkma şansını sürdürmek için Portekiz maçından puan alması gerekiyor.
Futbol otoriteleri, İsveç'in bu galibiyetinin tesadüf olmadığını, uzun süredir üzerinde çalıştıkları oyun sisteminin meyvelerini topladıklarını vurguluyor. Tunus'un ise bireysel yeteneklere dayalı oyununun takım savunmasında zafiyet yarattığı ifade ediliyor. 2026 Dünya Kupası'nın bu grup aşaması, İsveç'in iddialı bir rakip olduğunu gösterdi.