2026 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nun ilk haftasında Kanada ile Bosna Hersek, Toronto Stadyumu'nda karşılaştı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken, her iki takım da turnuvaya birer puanla başladı. Maçın golleri ilk yarıda geldi; Bosna Hersek 27. dakikada Edin Džeko ile öne geçerken, Kanada 42. dakikada Alphonso Davies ile beraberliği yakaladı. Stadyumu dolduran 48.500 seyirci önünde oynanan karşılaşmada tempolu bir futbol izlendi.
İlk Yarıda Goller Geldi
Maça hızlı başlayan Kanada, ilk dakikalarda rakip kaleyi yokladı ancak Bosna Hersek savunması başarılıydı. 27. dakikada Bosna Hersek'in kaptanı Edin Džeko, ceza sahası dışından sert bir şutla fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Kanada, 42. dakikada sol kanattan yapılan ortada Alphonso Davies'in kafa vuruşuyla skoru 1-1 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci Yarıda Fırsatlar Kaçtı
İkinci yarıda her iki takım da galibiyet için yüklendi ancak kaleciler kritik kurtarışlar yaptı. Bosna Hersek, 60. dakikada Miralem Pjanić'in frikik vuruşunda direğe takıldı. Kanada ise 78. dakikada Jonathan David'in vuruşunu kaleci Ibrahim Šehić çeldi. Maçın son bölümlerinde tempolu bir mücadele yaşanırken başka gol olmadı ve 1-1'lik beraberlik tescil edildi.
Grupta Durum
B Grubu'nda bu sonuçla hem Kanada hem de Bosna Hersek birer puana sahip oldu. Grubun diğer maçında yarın Fransa ile Arjantin karşılaşacak. Kanada, ikinci maçında Arjantin ile karşılaşırken, Bosna Hersek Fransa ile oynayacak. Turnuvada Avrupa ve Amerika kıtalarının temsilcileri heyecan verici bir start verdi.