Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2026-2027 Trendyol Süper Lig sezonunun başlangıç ve bitiş tarihlerini resmen açıkladı. Yapılan duyuruya göre yeni sezon 14 Ağustos 2026 Cuma günü oynanacak maçlarla start alacak ve 30 Mayıs 2027 Pazar günü sona erecek. Bu takvim, TFF'nin Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluşla yaptığı toplantılar sonucunda belirlendi.
Sezon Takviminde Yenilikler
2026-2027 sezonu, önceki yıllara göre bir hafta daha erken başlıyor. TFF yetkilileri, bu değişikliğin Avrupa kupalarına katılan takımların ön eleme maçlarına daha iyi hazırlanması ve milli takım kamplarının daha verimli planlanması amacıyla yapıldığını belirtti. Sezonun bitiş tarihi ise UEFA Uluslar Ligi finalleri ve milli maç takvimine uygun şekilde belirlendi. Ligin ilk yarısı, 14 Ağustos'tan 26 Aralık 2026'ya kadar sürecek. Devre arası ise 27 Aralık 2026 ile 14 Ocak 2027 arasında yapılacak. İkinci yarı 15 Ocak 2027'de başlayacak ve 30 Mayıs 2027'de sona erecek. Ayrıca, hafta içi maç takvimleri de açıklandı. Ligin 5. ve 12. haftaları Salı-Çarşamba günlerine yayılacak. Bu düzenleme, takımların Avrupa kupalarındaki maç yoğunluğunu dengelemek için alındı.
Fikstür ve Kupa Takvimi
TFF, Süper Lig fikstürünün temmuz ayı ortasında çekileceğini duyurdu. Yeni sezonda Ziraat Türkiye Kupası da lige paralel olarak düzenlenecek. Kupa maçları eylül ayında başlayacak ve final maçı 26 Mayıs 2027'de oynanacak. TFF ayrıca, Süper Kupa maçının 11 Ağustos 2026'da oynanacağını açıkladı. Bu maç, 2025-2026 sezonu şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanacak. Transfer dönemleri de belli oldu. Yaz transfer dönemi 1 Temmuz - 1 Eylül 2026 tarihleri arasında, ara transfer dönemi ise 4-31 Ocak 2027 tarihleri arasında yapılacak. TFF, bu tarihlerin FIFA ile uyumlu olduğunu vurguladı.
Kulüplerden İlk Tepkiler
Kulüpler, yeni sezon takvimine genel olarak olumlu yaklaştı. Birçok kulüp yöneticisi, özellikle sezonun erken başlamasının Avrupa'da başarı için önemli olduğunu ifade etti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük takımlar, hazırlık dönemine erken başlayacaklarını duyurdu. TFF Başkanı, yaptığı açıklamada bu takvimin tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlandığını ve Türk futbolunun uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca, yayıncı kuruluşla yapılan anlaşma gereği, haftada bir maçın cuma akşamı, iki maçın cumartesi, üç maçın pazar ve bir maçın pazartesi oynanacağı belirtildi.
2026-2027 sezonu, Trendyol isim sponsorluğuyla ikinci yılına girecek. Ligin yayın haklarıyla ilgili yeni bir ihale süreci henüz başlamamış olsa da mevcut anlaşma 2027 yılına kadar devam ediyor. TFF, önümüzdeki aylarda yayın ihalesi için hazırlıklara başlayacağını duyurdu. Sezon başlamadan önce takımların yapacakları transferler ve teknik direktör değişiklikleri de heyecanla bekleniyor. Futbolseverler, yeni sezon takvimini şimdiden takvimlerine işlemeye başladı.