İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 10. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Derneğince "Şehit ve Şahit" programı düzenlendi. Programa, darbe gecesi direniş gösteren vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Programda Duygu Dolu Anlar
15 Temmuz Derneği tarafından organize edilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler anılırken, o gece yaşananlar sinevizyon gösterimiyle katılımcılara aktarıldı. Şehit aileleri ve gazilerin konuşmalarında duygu dolu anlar yaşandı.
Dernek Başkanı yaptığı konuşmada, "15 Temmuz, milletimizin demokrasiye sahip çıkışının en önemli göstergesidir. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. Programda ayrıca, o gece yaşanan kahramanlık hikayeleri anlatıldı.
Şehitler ve Gaziler Unutulmadı
Etkinlik kapsamında, şehitlik ve gazilik kavramları üzerinde duruldu. "Şehit ve Şahit" temasıyla, darbe gecesi canlarını feda edenlerle birlikte, o geceye tanıklık edenlerin de önemine vurgu yapıldı. Programa katılanlar, bu tür etkinliklerin milli bilincin canlı tutulması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
15 Temmuz Derneği, yıl boyunca çeşitli anma programları düzenleyerek şehitleri ve gazileri yaşatmayı hedefliyor. Dernek yetkilileri, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.